Polen 2020
Busreis Polen 7 dagen

 

 

PROGRAMMAVOORSTEL

 

7-Daagse AUTOCARREIS naar POLEN

19 Juli tot 25 Juli 2020

 

Een reis naar Polen brengt U in een zeer gevarieerd land met mooie ongerepte natuur en met een hartelijke bevolking. Na de toetreding van Polen tot de Europese Unie in 2006 heeft Polen een ware metamorfose ondergaan en werden ook de faciliteiten en de standaard voor het toerisme voortdurend verbeterd en gemoderniseerd.

Naast de mooie gevarieerde natuur bieden ook de steden veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis.

Mooie steden als Wroclaw en Krakau hebben ieder hun eigen charme, waarin het historisch erfgoed overal zichtbaar en voelbaar is. Krakau is een mooie en gezellige stad met een rijke geschiedenis en is door zijn talkrijke bezienswaardigheden ook de drukst bezochte stad van Polen Het volledige historische centrum is door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Als oude rijke residentiestad van de Poolse vorsten is Krakau eveneens een levendige universiteitsstad met een jonge en dynamische sfeer.

 Op korte afstand van Krakau ligt nog een bijzondere bezienswaardigheid: de Wieliczka-zoutmijn. Dit is één van de grootste zoutmijnen ter wereld met 300 km. lange mijngangen op een diepte van 350 m., die gevuld zijn met zouten afbeeldingen van historische en mythische figuren. In de mooie ondergrondse kapel met haar uitzonderlijke akoestiek worden regelmatig concerten georganiseerd.

Een bezoek aan de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau, waar tijdens WOII meer dan 1 miljoen mensen zijn omgekomen, neemt ons mee in een emotionele ervaring, die de geschiedenis heeft achtergelaten als het meest gruwelijke souvenir van menselijk onrecht.

Afscheid nemen van Polen doen we op de meest idyllische plek van het land met een bezoek aan het mooiste en meest indrukwekkende kasteel van Polen, het Ksias-Kasteel, het derde grootste historische bouwwerk van Polen en één van de belangrijkste in Europe met een verbluffende ligging boven op een rots in een mooi landschapspark van 26 ha.

Deze afsluiter overtuigt elke bezoeker aan Polen van de historische en culturele rijkdom van een land met een vertederende en moedige bevolking, die ons met open armen zal ontvangen om de schoonheid van hun land te delen.